Tegenwoordig is er in het nieuws veel te horen over studenteverenigingen en ontgroeningsweken. Via deze weg willen wij graag kenbaar maken dat onze introductieweek geen ontgroeningsweek is.

 

Het verschil tussen studieverenigingen en studentenverenigingen

Studentenverenigingen zijn verenigingen met als doel een sociale basis vormen voor studenten. Deze studenten kunnen van allerlei verschillende opleidingen komen, en komen vaak minstens één keer per week samen voor een activiteit of borrel.

Studieverenigingen daarentegen worden opgericht om mensen die dezelfde studie volgen samen te brengen. De activiteiten die door deze verenigingen georganiseerd worden, zijn grotendeels gerelateerd aan de studie.

Alle verenigingen die meedoen aan de introductieweek van InHolland Haarlem zijn studieverenigingen. Deze verenigingen werken nauw samen met school, en worden hier ook door ondersteunt waar nodig.

Ontgroeningsweek of introductieweek?

Het is GEEN ontgroeningsweek. De introductieweek van InHolland Haarlem wordt georganiseerd om de nieuwe studenten de kans te geven nieuwe klasgenoten te leren kennen. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om studenten van dezelfde opleiding te leren kennen, de al verder in de opleiding zijn. Deze studenten kunnen de nieuwe studenten helpen bij moeilijke onderwerpen in het onderwijs.

De introductieweek is ook opgericht om de nieuwe studenten de mogelijkheid te bieden om de stad Haarlem te leren kennen. Er worden meerdere activiteiten door de hele stad georganiseerd. Van ontgroeningen zijn bij de introductieweek van InHolland Haarlem geen sprake.

De introweek wordt mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsoren:
Bison Bowling